19:00

Öja FF gul

Referat: Veberöds AIF - Öja FF gul

Kvällens seriefinal mellan Öja FF P02/03 och Veberöds AIF spelades på klassisk fotbollsmark, Romelevallen. Vårkvällen visade sig från sin allra bästa sida och förutsättningarna var lysande för en fin fotbollsupplevelse. Våra grabbar var på jakt efter en ny trepoängare och därmed kunna behålla tätpositionen i P15-serien.

Matchen kunde börjat helt fantastiskt när Nils Persson gled runt på vänsterkanten och serverade Axel Nilsson ett gyllene läge men tyvärr blev skottet lite för högt. Vi startade dock bra och var det klart mest bollförande laget men alltför ofta körde vi fast i hemmalagets täta försvar. Vi ville hålla i bollen lite för länge vilket gjorde att de ytor som från början fanns att lira bollen på stängdes igen och möjligheterna till knivskarpa lägen försvann. Frustrationen att inte lyckas ta sig igenom var påtaglig bland spelarna och vi var tvungna att justera våra positioner en del. Visst uppkom fina chanser att ta ledningen under den första halvleken men målvakten i hemmaburen visade god kvalitet. I motsatt riktning hade våra defensiva krafter god kontroll på händelserna. Veberöd försökte såra oss med långa raka uppspel och kampvilja men med Elias Brandt som general i de bakre regionerna var vi täta. Mållöst i paus men vi hade planer för nya idéer inför den andra halvan...

I paussnacket tog vi fram de goda exemplena men också de pusselbitar vi inte fick att passa ihop riktigt bra. Vi gjorde ett antal ytterligare justeringar på våra offensiva spelare och sakta men säkert kom vi fram till fler och fler 100%-iga chanser. Äntligen skulle också nollan spräckas och det var Elias Thorén som gladde våra supportrar på plats. 0-1 skönt! Nu började grabbarna hitta rätt vägar att ta sig fram på. Våra yttermittfältare Nils Persson och Max Brandt kom mer frekvent genom längs kanterna och det var ytterst nära flera gånger att inspelen skulle resultera. Efter en tjusigt skruvad frispark av Kalle Jeppsson och en klockren ribbträff av Edvin Carmfors kunde Elias Thorén återigen sätta dit bollen i nätet. 0-2 och känslan var nu riktigt skön. Det kändes som om hemmalaget nu desperat ville framåt men med kyla och kvalitet avstyrde vi alla attacker bra och aftonen för Hjalmar Olsson i vårt mål var relativt behaglig. Med ca fem minuter kvar skulle den sista spiken slås in. Efter en lysande framspelning av Edvin Carmfors gjorde Elias Thorén inget misstag och 0-3 kunde ristas in i historieböckerna. Mr Hattrick hade visat upp sig - grattis Elias T!

Den andra halvleken visade hur hög nivå vi har i oss. Vi rullade bollen snabbare, rörde oss mer utan boll, attackerade längs kanterna och höll en högre kvalitet i våra passningar. Med fart och finess visade vi hur fotboll ska spelas - riktigt bra utfört, killar!

Ha nu en riktigt skön helg så ses vi på måndag igen!